La Federació d’Instituts d’Estudis convoca la II edició dels Premis d’Investigació Jove

La Federació d’Instituts d’Estudis convoca la II edició dels Premis d’Investigació Jove
22/07/2019 cdmon

La Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià i Escola Valenciana acaben de fer públiques les bases de la segona convocatòria dels Premis d’Investigació Jove, que a més compten amb el suport de Caixa Popular i la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València.

A les esmentades bases, s’especifica que poden participar els grups que es constituïsquen en un equip de més de tres persones d’alumnat d’educació secundària de 14 a 23 anys i que cursen estudis de tercer o quart d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà i superior, que estiguen matriculats en qualsevol dels centres educatius del territori valencià.

L’objecte d’aquesta iniciativa no és altre –segons assegura el president de la FedinesPV, Josep Vicent Frechina– que el de “fomentar l’esperit científic dels estudiants d’Ensenyament Secundari dels centres valencians i que porten a terme un treball de recerca que els permeta aplicar els coneixements propis del seu nivell al desenvolupament i la interpretació de projectes de recerca”.

Els treballs poden ser de tipus experimental o teòric, en el sentit de fomentar la creativitat científica i l’esperit investigador en qualsevol dels àmbits del coneixement i tindran una extensió màxima de 15 fulls en format informàtic, que poden anar acompanyats de fins a 10 imatges, mapes o quadres explicatius.

Ni què dir té que, els treballs s’han d’elaborar durant el període 2019 – 2020 i hauran de ser lliurats abans  del 12 de juny de 2020 per poder optar a un premi de 1.000€ al millor treball cooperatiu entre centres diferents; un primer premi de 500€ i un lot de llibres per al centre per cadascuna de les tres modalitats;  i, els treballs seleccionats com a finalistes, rebran un premi de 100€ i un lot de llibres per als centres. Com a novetat d’aquesta edició, hi haurà un premi addicional de 200€ al millor treball sobre les dones i les seues aportacions a la societat

Els treballs guanyadors seran publicats en Bastida, revista que la FedinesPV edita des d’enguany i on ja han tingut acollida els dos treballs guanyadors de la present edició: el  realitzat per l’Institut Enric Valor de Pego i  el de l’IES Vilafranca.

Bases dels II Premis d’Investigació Jove

  1. Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular l’atorgament d’uns Premis d’Investigació Jove per fomentar l’esperit científic dels i de les estudiants d’Ensenyament Secundari dels centres valencians. Es tracta així de recompensar l’esforç de l’alumnat dels cursos de tercer i quart de l’educació secundària obligatòria (ESO) i de l’alumnat d’educació post obligatòria (batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior) que, sota la tutela del professorat, porten a terme un treball de recerca que els permeta aplicar els coneixements propis del seu curs al desenvolupament i la interpretació de projectes de recerca. Així mateix, es premia l’esforç dels centres d’educació secundària per fomentar la participació dels tutors i tutores i de l’alumnat en aquests premis i la cooperació en l’aprenentatge. Els treballs poden ser de tipus experimental o teòric, en el sentit de fomentar la creativitat científica i l’esperit investigador en qualsevol dels àmbits del coneixement.

  1. Participants

Poden participar en aquesta convocatòria els grups que es constituïsquen en un equip de més de tres persones d’alumnat d’educació secundària de 14 a 23 anys i que cursen estudis de tercer o quart d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà i superior que estiguen matriculats en qualsevol dels centres educatius del territori valencià. Els grups podran ser formats per alumnat de diferents centres i participar en projectes col·laborats que, en tot cas, podran ser orientats pel professorat del centre o centres corresponents.

  1. Modalitats i preferències

S’estableixen tres modalitats:

Nivells 3 i 4 de l’ESO

Batxillerat

CF Formació Professional

El nombre total màxim de treballs que pot presentar cada centre és de tres treballs dels nivells d’ESO i batxillerat, i un per cada família professional dels cicles formatius de FP. Els treballs cooperatius que impliquen més d’un centre seran objecte d’un premi especial i queden fora d’aquesta limitació encara que a l’hora de la seua presentació s’hauran d’assignar formalment a un dels centres que hi cooperen. Es premiarà de manera addicional el millor treball de recerca sobre les dones i les seues aportacions a la societat.

  1. Període i procediment

Els treballs s’hauran de presentar en document escrit d’una extensió màxima de 15 fulls en format informàtic que podrà acompanyar-se de fins a 10 imatges (mapes, quadres …) en arxius informàtics independents. Els treballs aniran identificats amb un títol exclusivament encapçalant l’escrit i, tot plegat (text i imatges), s’haurà d’entregar en suport informàtic (pendrive, DVD o CD). El treball anirà acompanyat d’un sobre tancat amb el títol escrit a l’exterior i que contindrà la identificació de l’autor o autors (noms, DNI, telèfons, correus electrònics), modalitat a què es presenten, centre que representen, identitat dels professors orientadors i, en cas de tractar-se d’un treball cooperatiu, les circumstàncies que l’expliquen.

Els treballs s’han d’elaborar durant el període 2019-2020 i hauran de ser lliurats abans de les 14 hores del dia 12 de juny del 2020 per correu o presencialment en qualsevol de les oficines de Caixa Popular. Si l’entrega es fa per enviament electrònic o correu certificat la tramesa haurà d’estar feta per la direcció del centre o algun professor tutor, tot mantenint l’anonimat dels autors i les dades identificatives, en sobre tancat, es presentaran en una oficina de l’entitat col·laboradora Caixa Popular o en la seu de la FedinesPV al Castell d’Alaquàs, C/ Pare Guillem 2, Alaquàs (l’Horta Sud), CP 46970.

El Comité organitzador, constituït com a Jurat Qualificador, resoldrà en el termini d’un mes l’assignació dels premis i convocarà els grups premiats a l’acte d’entrega que s’anunciarà oportunament. Assignarà un premi per modalitat i podrà triar fins a cinc treballs destacats més entre les tres modalitats considerats com a finalistes. Així mateix seleccionarà el millor dels treballs cooperatius elaborats en col·laboració entre dos o més centres educatius.

  1. Quantia dels premis

D’acord amb l’avaluació dels treballs que farà el Comité organitzador constituït com a Jurat Qualificador s’atorgaran els següents premis:

— Un premi de 500 € per cadascuna de les tres modalitats: ESO, Batxillerat, CF Formació Professional i un lot de llibres per al Centre.

— Els treballs seleccionats com a finalistes, fins a un màxim de 10, rebran un premi de 100 € i un lot de llibres per als centres.

— Un premi especial de 1.000 € al millor treball cooperatiu entre centres diferents.

— Un premi de 200 € addicionals al millor treball sobre les dones i les seues aportacions a la societat tant si són guanyadors com finalistes.

  1. Els treballs seran publicats en la revista de la FedinesPV, Bastida
  2. La decisió del Jurat Qualificador serà inapel·lable

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

X