Reconeixement a la tasca exemplar de l’IECMA

Reconeixement a la tasca exemplar de l’IECMA
11/02/2020 cdmon

El passat divendres 7 de febrer, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) va rebre el Premi al Foment de la Lectura que, per quarta ocasió, atorga la Fundació Bromera.

La sala Siglo XXI de l’Alcúdia (la Ribera Alta) va acollir la gala on també foren guardonats l’escriptor Joan Pla i, de manera pòstuma, el contacontes Llorenç Giménez. Els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura distingeixen aquelles persones i entitats que, en la seua tasca i activitat, representen els valors i els objectius que promou la Fundació, com ara el foment de la lectura i la difusió del valencià.

La presidenta de l’IECMA, Rosa Seser, i una bona representació de l’entitat estigueren presents a la cerimònia per recollir el premi que reconeix els més de 30 anys de treball pel patrimoni, la cultura i la llengua. Al llarg d’aquests anys, aquesta entitat ha esdevingut tota una referència a la comarca, i, també, al conjunt del País Valencià. Actualment, l’IECMA compta amb més de 600 socis i tres publicacions periòdiques. Així mateix, realitza regularment congressos d’estudis (l’any passat en publicaren les actes del sisé) i moltes altres activitats que han servit de baluard contra la despersonalització i destrucció del territori.

L’IECMA forma part de la FedinesPV i també de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

X