Aielo de Malferit acollirà el Recercat dins la capitalitat cultural valenciana

Aielo de Malferit acollirà el Recercat dins la capitalitat cultural valenciana
23/05/2022 cdmon

Els propers dies 3 i 4 de juny de 2022 se celebrarà la primera edició del Recercat al País Valencià. Aielo de Malferit, una de les dues capitals culturals valencianes del 2022, serà l’amfitriona d’aquest important esdeveniment per al món dels centres d’estudis i de l’associacionisme cultural relacionat amb el patrimoni, la història, la cultura i el territori.

En aquesta primera edició, les jornades estan organitzades per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Federació d’Institut d’Estudis del País Valencià (FedinesPV), l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) i l’Ajuntament d’Aielo de Malferit. Val a dir, que el Recercat ha arribat enguany a la 18a edició (que ja s’ha celebrat a Igualada, a principis de maig), però mai, fins ara, havia visitat el PV.

El Recercat continuarà amb el seu doble objectiu:  com a punt de trobada de les entitats de recerca local i comarcal i, al mateix temps, ser un aparador per a l’activitat de les entitats culturals del territori. Així doncs, el primer cap de setmana de juny, Aielo de Malferit, acollirà diferents activitats com ara exposicions, debats, presentacions i conferències, amb la voluntat de convertir-se en el centre cultural de referència d’aquest àmbit associatiu durant aquestes dues jornades. L’Auditori Municipal d’Aielo de Malferit (Passeig de l’Eixample, s/n) acollirà el gruix del programa del Recercat.

Així, des de divendres 3 ja es podrà visitar l’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària” a la Biblioteca Municipal d’Aielo de Malferit. I per la vesprada podrem assistir a la projecció de dos documentals amb les dones com a protagonistes: Dones al pas i  Dones pastores del Penedès.

La inauguració oficial serà el dissabte 4 a les 10 hores, i s’hi podrà visitar una mostra de pòsters de projectes realitzats en els darrers anys i es podran veure publicacions recents dels centres d’estudis de tot arreu dels territoris de parla catalana. El matí es complementarà amb la mostra d’audiovisuals i la presentació de projectes en el marc del Mosaic Recercat i la presentació de la revista Bastida, la presentació de les actes del XII Congrés de la CCEPC Associacionisme cultural. Entre el mosaic i les xarxes a càrrec del professor de la Universitat de València Antonio Ariño.

Per la vesprada podrem assistir al debat «Any Fuster, una aproximació des dels diferents territoris de parla catalana», on hi participaran: Francesc Pérez Moragón, comissari de l’Any Fuster al País Valencià; Enric Sòria, comissari de l’Any Fuster al Principat de Catalunya; i Fina Salord, comissària de l’Any Fuster a les Illes Balears, i estarà moderada per Pau Viciano.

Com participar-hi?

Totes aquestes activitats són d’accés lliure, obertes a tothom i gratuïtes amb excepció de la visita guiada al nucli històric d’Aielo de Malferit, a la qual cal inscriure’s mitjançant la fitxa de participació. A més, oferirem el dinar tradicional de la recerca local per al dissabte 4 de juny, del qual cal fer el pagament previ de 22 euros, abans de l’1 de juny. Des de l’organització de les jornades també oferim un ajut econòmic de desplaçament que s’haurà de justificar seguint la fitxa de participació. Podeu omplir la fitxa de participació fins al 27 de maig a través del següent enllaç: FITXA DE PARTICIPACIÓ. Us animem a participar en la primera edició del Recercat al País Valencià!

Més informació: https://www.irmu.org/projects/recercat

Ací podeu consultar el PROGRAMA COMPLET

X