Castelló de la Plana acollirà el II Congrés Internacional de Jocs en la Història

Castelló de la Plana acollirà el II Congrés Internacional de Jocs en la Història
01/07/2019 cdmon

Castelló, Plana Alta.

La capital de la Plana Alta, Castelló, acollirà els dies 8 i 9 de novembre de 2019 el II Congrés Internacional: Els Jocs en la història. Aquesta segona edició porta per títol «La Diversitat lúdica a l’escola i al temps lliure» i té com a objectius comparar manifestacions lúdiques i presentar i intercanviar experiències de diferents regions i en diferents àmbits del joc com el d’oci, l’educatiu i la festa tradicional; valorar la importància del joc com un element inclusiu i imprescindible per al desenvolupament de la salut física i mental de la persona, entre altres.

Des del passat mes de maig, està obert el període d’inscripció, i els àmbit temàtics en què es pot participar són les àrees en què es divideix el congrés: Diversitat cultural i interculturalitat a través de les manifestacions lúdiques; Didàctica i pedagogia del joc i de les manifestacions lúdicoesportives de caràcter tradicional; El joc com a element inclusiu i terapèutic; El joc com a eina educativa en el temps lliure; Les manifestacions lúdicoesportives de caràcter tradicional i el joc de taula i tauler a l’educació infantil, primària i secundària; i El joc al llarg de la història i com a patrimoni cultural immaterial. El termini estarà obert fins el 10 de setembre.

A més de la part més acadèmica, el dia 10 de novembre el poble de Sant Mateu (Alt Maestrat) acollirà una part més pràctica i lúdica amb el Festival Maestrat Games. Aquest Festival serà un punt de trobada de les entitats i participants dels territoris de parla catalana i s’hi faran exhibicions i tallers de jocs tradicionals, com les birles o la pilota valenciana.

El II Congrés Internacional de Jocs en la Història està organitzat per la Universitat Jaume I, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Cultural La Tella.

Més informació: https://sites.google.com/view/jocsenlahistoria/

X