Cloenda reeixida d’Arrelant el Territori per Utiel-Requena

Cloenda reeixida d’Arrelant el Territori per Utiel-Requena
17/06/2022 cdmon

El passat 25 de maig es va presentar a Requena els resultats dels treballs d’Arrelant el Territori per la comarca de l’altiplà d’Utiel-Requena. Acollits pel Centro de Estudios Requenenses, l’acte estava organitzat per l’Associació Arrelaires i la Federació d’Instituts d’Estudis del PV.

El saló de l’Espacio Cultural Feliciano A. Yeves gairebé s’omplí per a conéixer de primera mà el treball de mapeig dels sabers tradicionals associats a la transformació de les primeres matèries i dels recursos locals. Aquest treball ha rebut el suport de la FedinesPV i ha comptat amb la col·laboració imprescindible del Centro de Estudios Requenenses i l’Asociación Serratilla d’Uteil, ambdues entitat, membres de la Federació. Per altra banda, entre la nombrosa assistència, hi havia molts dels productors i productores que foren entrevistades per les Arrelaires en el treball de camp que van realitzar.

Després d’un resum del treball i d’unes conlusions, s’hi projectà el vídeo elaborat per Marta Gómez amb algunes de les persones entrevistades; i un divertit Kahoot serví per posar a prova els coneixements dels i de les assistents sobre la producció artesana de la comarca.

L’acte es tancà amb un tast d’alguns aliments elaborats artesanalment: oli, vi, refrescos tradicionals, pa i formatges, entre d’altres, feren les delícies d’arrelaires -públic i ponents- sense distinció.

X