Destacada presència valenciana al Recercat 2019

Destacada presència valenciana al Recercat 2019
02/07/2019 cdmon

Cervera (la Segarra).

L’edició 2019 del Recercat, que s’ha celebrat el cap de setmana del 3 al 5 de maig a Cervera (la Segarra), ha comptat amb una destacada presència valenciana.

El Recercat és la cita anual que organitza l’Institut Ramon Muntaner com a punt de trobada dels centres d’estudi de les terres de parla catalana. Després de quinze edicions, el Recercat s’ha convertit en el lloc de referència on trobar tota la recerca que s’està realitzant dins l’àmbit local i comarcal. És, també, una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que, des de fa molts anys, aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.

Enguany, el País Valencià hi ha comptat amb un stand de llibres ben nodrit de publicacions dels centres locals i comarcals; i també hi ha estat present amb diferents projectes exposats a la carpa central. A més a més, entre les conferències, s’hi va poder escoltar l’experiència de la Fira del Llibre d’Ares (Alt Maestrat) i el projecte Arrelant el Territori, que s’ha dut a terme a la Serranía i a la Serra d’Espadà. Ambdues experiència van participar de les taules rodones sobre iniciatives relacionades amb el patrimoni i la cultura en l’àmbit local i comarcal.

La Federació d’Instituts d’Estudis del PV s’ha encarregat enguany de coordinar bona part de la presència dels centres d’estudis del PV i ha elaborat un panell informatiu amb informació sobre els I Premis d’Investigació Jove.

 

L’stand del País Valencià a la carpa del Recercat mostrava una selecció dels llibres publicats pels centres federats

La FIECOV va elaborar una plafó per a la mostra de projectes amb la informació dels I Premis d’Investigació Joves.

Les membres d’Arrelant el Territori explicant la seua experiència en una de les taules rodones del Recercat

X