Dos treballs de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi guanyen els Premis d’Investigació Jove

Dos treballs de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi guanyen els Premis d’Investigació Jove
20/07/2020 cdmon

El proppassat dilluns 13 de juliol tingué lloc la reunió del Jurat Qualificador de la segona edició dels Premis d’Investigació Jove, promoguts conjuntament per la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià (FedinesPV) i Escola Valenciana, amb el suport de la Institució Alfons el Magnànim i de la Caixa Popular.

Aquesta ha sigut la segona edició d’uns premis compromesos amb la tasca dels i de les docents valencianes i adreçats a estimular entre l’alumnat els hàbits investigadors i l’interés per l’entorn, la història i el patrimoni de les comarques, així com a impulsar el treball cooperatiu entre els centres.

En aquesta ocasió, el Jurat estava compost pel subdirector del Magnànim Josep Enric Estrela, el director de màrqueting de Caixa Popular Francesc Alós, la representant d’Escola Valenciana Adela Costa i, en nom de la FedinesPV, el president Josep V. Frechina.

Així, han resultat guanyadors per acord unànime del Jurat els treballs:

  • Modalitat ESO: «Propuestas para la mejora de producción de energía renovable en Alcoy», fet per l’alumne Andrei Raya Bocharnikov de 4t d’ESO de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi.
  • Modalitat Batxillerat: «Gelotofobia», realitzat per l’alumna Laura Ferrer Carbonell, de 1r de Batxillerat de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi.

Els premis consisteixen en 500 € per als i les autores i un lot de llibres per al centre, que seran lliurats en manera i data per determinar en funció de com evolucione la pandèmia actual.

El Jurat ha recordat la importància de fomentar l’esperit investigador de l’alumnat, la vinculació amb el territori i el foment de la llengua pròpia. I ha valorat especialment les circumstàncies complicades en que s’ha desenvolupat el curs 2019/2020, motiu pel qual fa explícit el reconeixement a tots els treballs que s’han presentat en aquesta edició. Per tot això, ha insistit en la necessitat de publicar en la llengua pròpia els dos magnífics treballs d’investigació guanyadors en el format adient per tal de difondre i encoratjar l’estudiantat i el professorat a participar en la tercera edició la convocatòria, que es farà pública pròximament i s’atendrà al cicle escolar 2020-2021.

X