El Castell d’Alaquàs acull aquest divendres la gala de Lliurament dels Premis d’Investigació Jove

El Castell d’Alaquàs acull aquest divendres la gala de Lliurament dels Premis d’Investigació Jove
23/11/2022 cdmon

El Castell d’Alaquàs acull aquest divendres, a les 19h, l’acte de lliurament dels IV Premis d’Investigació Jove. La Sala Xemenia obrirà les portes a l’alumnat premiat, que acudirà des de huit centres d’arreu del País Valencià, per a recollir els següents guardons:

  • els i les guanyadores en la Modalitat Batxillerat, amb el treball «La salut mental en l’alumnat de secundària i batxillerat», de l’IES BADIA DEL BAVER (Alacant, l’Alacantí);
  • els i les finalistes en la Modalitat Batxillerat, amb els treballs «Gamer zone: entre els límits i l’addicció», de l’IES LUÍS GARCÍA BERLANGA (Sant Joan d’Alacant, l’Alacantí); «Desgranando el verlan desde una perspectiva sociolingüística», de l’IES CID CAMPEADOR (València, l’Horta); «Som el que mengem?», de l’IES JOAN FUSTER (Sueca, la Ribera Baixa); «La Puríssima, història d’una casa llegendària en l’oblit», dels IES CAMP DE TÚRIA (Llíria, el Camp de Túria), l’IES SALVADOR GADEA (Aldaia, l’Horta Sud), l’IES SANT VICENT FERRER (Algemesí, la Ribera Alta) i l’IES LA VEREDA (La Pobla de Vallbona, el Camp de Túria).
  • els i les guanyadores Ex aequo en la Modalitat Cicles Formatius, amb els treballs, «Determinació de l’ecotoxicitat del glifosat», del CIPFP VICENT BLASCO IBÁÑEZ; «Elaboració de cervesa  sense alcohol ecològica artesanal de la comunitat valenciana», del CIPFP VICENT BLASCO IBAÑEZ.
  • els i les finalistes en la Modalitat ESO, amb el treball «Conservació de les torres d’horta de la Vila Joiosa», de l’IES MARCOS ZARAGOZA (La Vila Joiosa, la Marina Baixa).

Per a lliurar els diplomes i acompanyar l’alumnat, han confirmat la presència els i les representants de les institucions convocants i patrocinadores, entre elles, la membre de l’Equip Directiu d’Escola Valenciana Montse Morales, la representant de Caixa Popular a Alaquàs Estela Vallejo, el subdirector de la Institució Alfons el Magnànim Enric Estrela i, com no, el representant de la Federació d’Instituts d’Estudis del PV Antoni Esteve. A més, han confirmat l’assistència l’alcalde d’Alaquàs Toni Saura i el secretari autonòmic de Cultura i Esports Ximo López Camps. A més del guardó econòmic que reben els treballs guanyadors, el premi inclou un lot de llibres per als respectius centres. Així mateix, els treballs guanyadors es publiquen cada any en un número especial de la revista Bastida. L’encarregada de dirigir l’acte serà la periodista Tere Rodríguez.

L’acte serà un reconeixement al nostre alumnat i també al professorat que els encoratja i guia en l’elaboració de les investigacions. La participació en els Premis incrementa cada any entre els centres de secundària del conjunt del País Valencià

Els Premis d’Investigació Jove s’organitzen conjuntament per la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, Escola Valenciana, Caixa Popular i la Institució Alfons el Magnànim (Diputació de València), amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports.

 

X