El Recercat manté la programació en un format híbrid

El Recercat manté la programació en un format híbrid
14/10/2020 cdmon

El Recercat, la trobada dels centres d’estudis dels territoris de parla catalana, que organitza l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), se celebra enguany al Vendrell (Baix Penedès). Aquesta setzena edició de la trobada és la primera que, a causa de la Covid_19, tindrà un format híbrid, digital-presencial, entre els dies 29, 30 i 31 d’octubre.

Així, enguany s’ha transformat la tradicional carpa en una carpa digital que es podrà visualitzar en el tercer número de l’APP que va posar en marxa l’Institut Ramon Muntaner amb motiu de Sant Jordi. A més, el darrer número de l’aplicació inclourà les novetats editorials dels centres d’estudis d’entre abril i setembre de 2020; les presentacions dels pòsters de projectes dels centres d’estudis i d’ateneus; i visites virtuals a les exposicions que s’havien programat per a aquesta edició, entre les quals, l’exposició Patrimoni contra les cordes de la FedinesPV.

Per altra banda, presentem cinc audiovisuals que recullen treballs elaborats des de diverses entitats i institucions i ofereix una radiografia de les múltiples recerques i accions de reivindicació d’aquest patrimoni que s’està realitzant al voltant de l’art de la pedra seca.

De manera telemàtica es podrà assistir a les presentacions i xerrades, com ara «Protocol de suport als arxius d’entitats i associacions culturals», «Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil», «Memòria de l’abandonament. Com el patrimoni abandonat ens ajuda a entendre el passat i a projectar-nos cap al futur. Pot el patrimoni ser un element de desenvolupament sostenible per revertir el despoblament?» o «Mosaic Recercat: presentació de projectes».

L’únic acte que es manté presencial serà el lliurament dels Premis Recercat 2020, el qual tindrà un aforament limitat, però també es podrà seguir a través de les diferents xarxes de l’IRMU. Entre les candidatures als premis en la categoria d’entitats hi ha la de l’IDECO Horta Sud, promoguda per la FedinesPV.

Per a més informació: https://www.irmu.org/projects/recercat

X