Fermín Pardo rep el premi Recercat

Fermín Pardo rep el premi Recercat
27/04/2021 cdmon

El passat dimarts 27 es van fer públics els premis Recercat 2021, que han recaigut «ex aequo» en Fermín Pardo Pardo i Joan Ramon Vinaixa Miró, en la categoria de persona, i en l’Institut Menorquí d’Estudis, que enguany celebra els seus 35 anys, en la categoria d’entitat.

La Federació d’Instituts d’Estudis del PV vam presentar la candidatura de Fermín Pardo Pardo en reconeixement a la seua llarga trajectòria i el compromís amb la música i la cultura popular. I també per la feina i implicació en els centres d’estudis, ja que no només és president del Centro de Estudios Requenenses, sinó que també ha col·laborat amb moltes altres entitats d’altres localitats o comarques.

Bona mostra de la tasca i de les qualitats humanes de Fermín és que la candidatura ha rebut el suport de 78 entitats d’arreu del PV, des de Guardamar a Benicarló, i amb una gran implicació de les entitats de Requena i comarca, que han respost massivament a la crida.

Fermin Pardo i Pardo (Hortunas, Requena, 1945) ha dedicat tota la vida a la recuperació i conservació de la música i d’altres expressions de cultura popular. Entre els seus mèrits, cal destacar la participació en la recuperació de les danses del Corpus de València, així com d’una llarga llista de danses de pobles i comarques valencianes. S’ha dedicat en cos i ànima a estudiar i a difondre el patrimoni, especialment el de la seua comarca. Des que va començar aquesta feina, en ple franquisme, ha recopilat un extens arxiu sonor, que ara es pot consultar en obert a la viquipèdia. La mateixa viquipèdia recull una perfil bastant complet de Fermín Pardo: https://ca.wikipedia.org/wiki/Ferm%C3%ADn_Pardo_Pardo

Els premis Recercat tenen com a objectiu valoritzar i projectar la ingent activitat i la repercussió del treball continuat i arrelat territorialment dels centres i instituts d’estudis de recerca local i comarcal i també distingir a persones que han tingut o tenen un paper rellevant dins el col·lectiu dels centres d’estudis pel seu compromís amb la recerca i l’activitat cultural.

L’acte de lliurament dels premis Recercat tindrà lloc el proper dia 7 de maig a les 19 hores al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Els premis de reconeixement Recercat són l’acte central de les jornades del mateix nom que organitza cada any l’Institut Ramon Muntaner.

L’aforament d’aquest acte és limitat i, per tant, cal inscripció prèvia omplint la butlleta d’inscripció següent: http://bit.ly/InscripcionsRecercat. S’aplicaran totes les mesures de seguretat decretades per les autoritats sanitàries.

Enhorabona Fermín! I moltes gràcies a tots i totes les que ens heu donat un cop de mà amb les adhesions!

(Foto de Javier Marco, Wikimedia Commons)

X