La Societat d’Onomàstica homenatja Emili Casanova, qui fou primer president de la Federació d’Instituts d’Estudis del PV

La Societat d’Onomàstica homenatja Emili Casanova, qui fou primer president de la Federació d’Instituts d’Estudis del PV
07/10/2021 cdmon

El passat divendres 1 d’octubre, la Societat d’Onomàstica -entitat adherida a l’Institut d’Estudis Catalans- va retre l’homenatge a Emili Casanova Herrero, catedràtic de la Universitat de València, president de l’entitat organitzadora i, també, fins fa poc temps, membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Amb motiu del seu 65é aniversari, es va aconseguir que aquest homenatge fos un secret fins al mateix instant de la seua celebració. La complicitat de la família i companys de la Societat d’Onomàstica i la discreció de la resta de participants es va aconseguir que Emili Casanova s’emocionés.

L’acte es va celebrar a la Universitat de Barcelona, a l’aula Joan Maragall. Hi varen intervenir, entre altres, José Enrique Gargallo, catedràtic de la UB i president de l’Instituto Cultural y de Estudios Rincón de Ademúz (ICERA), Mar Batlle, qui va presentar el llibre «Mirades sobre Emili Casanova», que ha coeditat, i, tot seguit, va prendre la paraula Joan Rafael Ramos, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Aprofitant les noves tecnologies, des del Canada, Joseph Gulsoy també va poder felicitar l’Emili.

El mateix Emili va donar les gràcies als que allí estaven i va mostrar la seua gratitud. Entre els assistents a l’acte hi estava Joan J. Torró, membre de la Junta de la Federació d’Instituts d’Estudis del PV i president de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), per a fer costat a qui va ser el primer president de FedinesPV i actual membre de la Junta de l’IEVA.

En aquests enllaços podeu trobar l’enregistrament de l’acte i el llibre, disponible en format de pdf:

Vídeo de l’acte

Mirades sobre Emili Casanova

 

 

X