Ja són públics els resultats dels IV Premis d’Investigació Jove

Ja són públics els resultats dels IV Premis d’Investigació Jove
18/07/2022 cdmon

El proppassat dimecres 13 de juliol es va reunir el Jurat Qualificador IV Premis d’Investigació Jove, que organitzen Escola Valenciana i la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià (FedinesPV), en col·laboració amb la Institució Alfons El Magnànim i la Caixa Popular.

La reunió, que es va celebrar de manera presencial i virtual en el Castell d’Alaquàs (l’Horta Sud), va comptar amb la participació d’Alexandra Usó Cariñena, com a representant d’Escola Valenciana, de Francesc Alós Alabajos, com a representant de Caixa Popular, de Robert Martínez Canet, com a representant de la Institució Alfons el Magnànim, i d’Antoni Esteve Blay, com a representant de la Federació d’Instituts d’Estudis del PV.

Així, segons consta en l’acta, el Jurat Qualificador acordà per unanimitat atorgar els següents premis:

 

Treball guanyador en la Modalitat Batxillerat (premi valorat en 500 €)

  • «La salut mental en l’alumnat de secundària i batxillerat», de Lidia Del Campo Benmansour, Enrique Fernández De Córdoba Bru, Natalia Flores Chinchilla, David Martínez Miralles i Carolina Sempere Pérez, alumnes de l’IES BADIA DEL BAVER (Alacant, l’Alacantí).

 

Treballs finalistes en la Modalitat Batxillerat (premi valorat en 100 € cadascun)

  • «Gamer zone: entre els límits i l’addicció», d’Irene Ivorra Valero, Andrea Carolina Morales Garzón, René Pineda Ortiz, Ainoha Sánchez Borscha i Wenjing Wang, alumnes de l’IES LUÍS GARCÍA BERLANGA (Sant Joan d’Alacant, l’Alacantí).
  • «Projecte 3s (semàfor segur i sostenible)», d’Alejandro Tomás Matamala, Marc Pastor Selma, Marco Cervantes Segarra i Pablo Reboll Melià, alumnes de l’IES PENYAGOLOSA (Castelló de la Plana, la Plana Alta).
  • «Desgranando el verlan desde una perspectiva sociolingüística», d’Elena Massot Cava, alumna de l’IES CID CAMPEADOR (València, l’Horta).
  • «Som el que mengem?», d’Helena Lorenzo Gómez, Clàudia Sala Arlandis, Íria Serrano Llopis, Sheila Signes i Alejandro Toboso Maset, alumnes de l’IES JOAN FUSTER (Sueca, la Ribera Baixa).
  • «La Puríssima, història d’una casa llegendària en l’oblit», de Roser Asensi i Ibáñez, Marta Martínez Gil, Mireya Martín Soler i Carla Valbuena De Vera, alumnes dels IES CAMP DE TÚRIA (Llíria, el Camp de Túria), l’IES SALVADOR GADEA (Aldaia, l’Horta Sud), l’IES SANT VICENT FERRER (Algemesí, la Ribera Alta) i l’IES LA VEREDA (La Pobla de Vallbona, el Camp de Túria).

 

Treballs guanyadors en la Modalitat Cicles Formatius (premis valorats en 500 € cadascun)

  • Ex aequo: «Determinació de l’ecotoxicitat del glifosat», d’Ana Andrés Valero, David García Ballester, Jorge Gomis Azorín, Elena Lacuesta Clavero, Diana Nayely López Ortiz, Wei Hao Liu, Diego Navarro Rodríguez, Marina Peris Pérez, Dinko Petrov Polinchev, Daniel Ramos Roig, Rosana Santos Galán, María Alejandra Sergio Vélez, Paula Torres González i Jesús Zirio Parra, alumnes del CIPFP VICENT BLASCO IBÁÑEZ.
  • Ex aequo: «Elaboració de cervesa  sense alcohol ecològica artesanal de la comunitat valenciana», de Rosalía Lechiguero Soler, Jose Javier Perea Velert, Andrea Quiles Navarro, Riccardo Succi Martínez i Ferran Villalba Coll, alumnes del CIPFP VICENT BLASCO IBAÑEZ.

 

Treball guanyador en la Modalitat ESO (premi valorat en 500 €)

Desert.

 

Treballs finalistes en la Modalitat ESO (premi valorat en 100 €)

  • «Conservació de les torres d’horta de la Vila Joiosa», de Pedro López Moreno, Amaia Alba Morales, Iván Felipe Machado, Isabel Pastor Muñoz, Julen Medrano Hidalga, Lucia Sellés Dean, Francisco Javier Lorente Navarro, Mar Escudero Cantó, Pablo Salinas Gil, Marta Reos Esquerdo, Marc Ruiz Buforn, Miguel Pérez Sáez, Nerea Tejada Ivorra i Salvador Llinares Santacreu, alumnes de l’IES MARCOS ZARAGOZA (La Vila Joiosa, la Marina Baixa).

 

Premi especial al millor treball sobre les dones i les aportacions d’aquestes a la societat (premi valorat en 200 € addicionals)

  • «La Puríssima, història d’una casa llegendària en l’oblit», de Roser Asensi i Ibáñez, Marta Martínez Gil, Mireya Martín Soler i Carla Valbuena De Vera, alumnes dels IES CAMP DE TÚRIA (Llíria, el Camp de Túria), l’IES SALVADOR GADEA (Aldaia, l’Horta Sud),  l’IES SANT VICENT FERRER (Algemesí, la Ribera Alta) i l’IES LA VEREDA (La Pobla de Vallbona, el Camp de Túria).

 

En l’acta de la deliberació, el Jurat Qualificador ha volgut fer manifest el bon nivell general dels treballs presentats i la satisfacció per la creixent participació de l’alumnat en aquesta convocatòria. No obstant això, el premi guanyador de la Modalitat ESO ha quedat desert perquè cap dels treballs presentats assolia el nivell estimat pel Jurat. Destaca, per altra banda, que enguany, per primera vegada, s’han presentat treballs en la Modalitat de Formació Professional, els quals han sigut especialment notables.

Amb tot, el Jurat ha volgut fer explícit el reconeixement a tots els treballs que han participat en aquesta edició, encara que no hagen sigut mereixedors de cap premi. I, així mateix, el Jurat Qualificador ha volgut encoratjar tant l’estudiantat com el professorat dels centres de secundària del País Valencià a participar en la cinquena edició, que correspondrà al cicle escolar 2022-2023.

X