La FedinesPV se suma a la reclamació de la convocatòria d’ajudes als projectes culturals i artístics

La FedinesPV se suma a la reclamació de la convocatòria d’ajudes als projectes culturals i artístics
18/10/2019 cdmon

La Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià (FedinesPV) s’ha sumat a l’escrit d’una trentena d’entitats de l’àmbit cultural i associatiu del País Valencià que han adreçat al president de la Generalitat i al conseller de d’Educació, Cultura i Esports per reclamar la convocatòria de les ajudes als projectes culturals i artístics que enguany encara no ha eixit.

En l’escrit, presentat per registre simultàniament a les localitats de València (l’Horta) i Benassal (el Maestrat), s’exposa que «aquests darrers anys, les esmentades ajudes han sigut essencials per mantindre l’activitat de moltes entitats i associacions culturals, que no només són una de les principals vies de participació popular, sinó que també són un baluard en la defensa del patrimoni i en el foment i la difusió de la cultura i del coneixement». A més a més, el document també destaca que «aquestes ajudes són especialment importants per a la dinamització de les zones rurals, és a dir, són una eina que contribueix a corregir els desequilibris territorials. Cal no oblidar que aquestes zones són les contenidores de gran part del patrimoni cultural valencià i, alhora, són les més amenaçades per la despoblació».

Així, les entitats signants reclamen que no es perden les ajudes i, així mateix, demanen una reunió amb el president i el conseller de Cultura del Govern valencià, per poder-los-ho exposar en primera persona.

A banda de la FedinesPV, entre les entitats que s’hi han adherit hi ha l’Aplec dels Ports, Maestrat Viu, l’Aplec del Penyagolosa, l’Agrupació Borrianenca de Cultura, la Fundació Horta Sud, l’Asociación Cultural Serratilla d’Utiel, l’Instituto de Estudios Comarcales de la Hoya de Buñol-Chiva, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) o l’Institut d’Estudis Guardamarencs, per citar-ne només algunes.

Per últim, tot i que l’escrit ja s’ha presentat per registre, encara no s’ha tancat la recollida d’adhesions, que continuarà realitzant-se fins que es formalitze la reunió amb els esmentats representants polítics (es poden enviar a: federacioidecos@gmail.com).

X