La Junta de la CCEPC es reuneix a Alaquàs

La Junta de la CCEPC es reuneix a Alaquàs
06/09/2021 cdmon

El dissabte passat, la Junta Directiva de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) va celebrar reunió ordinària a la seu de la Federació d’Instituts d’Estudis del PV (FedinesPV), al Castell d’Alaquàs.

La Junta de la CCEPC es reuneix ordinàriament cada dos mesos, acollida per algun dels centres que en formen part. Hi participen representants dels centres d’estudis de tot l’àmbit lingüístic. A Alaquàs, hi acudiren des del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Barcelonès o el Penedès, entre altres; i també el president de la CCEPC i la directora de l’IRMU. Via telemàtica, també participaren en la reunió representants de Menorca o de la Selva.  Per part de la FedinesPV, Manel Pastor, secretari i membre de l’Instituto de Estudios Coamrcaquels de la Hoya de Buñol, excercí d’amfitrió, juntament amb Alfred Ramos, president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud.

La FedinesPV és una de les entitats del PV que participen d’aquesta Coordinadora. També en pertanyen l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) i el Centre d’Estudis dels Ports (CEP). Aquest darrer fou l’últim que pogué acollir la Junta de la CCEPC al País Valencià, poc abans de la pandèmia.

Precisament, la reunió d’Alaquàs ha servit també per aprovar la incorporació de l’IDECO Horta Sud a la CCEPC. El president d’aquesta entitat Alfred Ramos va tindre la oportunitat de explicar els orígens i la trajectòria d’aquest centre, així com també acompanyar els i les assistents a una visita al port de Catarroja i a l’Albufera.

 

X