La Junta Directiva de la FedinesPV es reuneix amb Toñi Serna, portaveu de Cultura del grup parlamentari PSPV-PSOE

La Junta Directiva de la FedinesPV es reuneix amb Toñi Serna, portaveu de Cultura del grup parlamentari PSPV-PSOE
24/01/2020 cdmon

El proppassat dijous 23 de gener, representants de la Junta Directiva de la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià (FedinesPV) es van reunir amb la diputada i portaveu de Cultura del grup parlamentari del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, Toñi Serna.

A la trobada, la delegació de la FedinesPV va fer un repàs a la trajectòria de l’entitat, va explicar la situació actual i els diversos projectes de futur. Així mateix va exposar alguns dels problemes que pateixen els centres d’estudis, i, en general, les entitats i associacions culturals del territori.

D’aquesta manera, els membres de la Junta Directiva de la FedinesPV van aprofitar per presentar la revista Bastida, que tot just ha eixit al carrer per segona vegada; van exposar les estretes relacions amb la Universitat de València o amb la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) que havien permés superar els anys més crítics de l’entitat; van parlar dels projectes en marxa, com l’exposició «Patrimoni contra les Cordes», o Pobles Abandonats; i van manifestar l’aspiració d’enfortir l’estructura a l’empara de les administracions, en tant que consideren que és una eina fonamental per vertebrar i empoderar el territori des del coneixement i la cultura.

Per la seua banda, la portaveu del grup parlamentari, qui va palesar l’estreta relació que manté amb els centres d’estudis de la seua comarca (el Baix Vinalopó), es va interessar per les necessitats de la FedinesPV, per la seua relació amb l’Administració en els diferents nivells, i es va comprometre a donar suport a la Federació i a les entitats que representa. Així mateix, Toñi Serna va insistir que el Botànic II havia refermat l’aposta per la cultura i que aquesta rebria una major atenció que en la legislatura anterior.

Des de la FedinesPV es valora molt positivament aquesta primera trobada amb el grup parlamentari, tot confiant que puga ser el preludi d’una relació més fluida amb els grups valencians, que seria la confirmació del seu suport i aposta pels centres d’estudis locals i comarcals.

X