L’Assemblea General de la FedinesPV se celebra amb èxit a Sagunt

L’Assemblea General de la FedinesPV se celebra amb èxit a Sagunt
10/03/2020 cdmon

El proppassat dissabte 7 de març tingué lloc l’Assemblea General de la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià (FedinesPV) a la capital del Camp de Morvedre.

Amb una trentena d’assistents, que representaven vora 15 centres d’estudis, l’Assemblea va servir per a aprovar comptes i pressupostos, per explicar projectes en marxa i futurs i, per descomptat, per renovar la Junta Directiva, que en aquest cas va consistir en la incorporació del president de l’IEVA Joan Torró per ocupar la vacant existent. Així mateix, els i les assistents van ratificar la incorporació de les noves entitats: l’Agrupació Borrionenca de Cultura, l’Institut d’Estudis de les Valls de Mariola i l’Associació Cultural Tractat d’Almisrà, amb les quals, la FedinesPV ja supera la trentena d’entitats federades.

Per altra banda, també s’hi va comptar amb la presència dels representants de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), que exposaren també els projectes i iniciatives que estant a l’abast de tots els centres del País Valencià. L’Assemblea, per unanimitat, també va acordar donar suport a la nominació de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud per al premi Recercat, que es lliura anualment amb motiu de la trobada dels centres d’estudis.

La Casa Capellà Pallarés, de la Fundació Bancaixa, que és també la seu del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre (CECM), fou l’espai triat per a la trobada. En acabar la reunió i després del dinar, l’entitat amfitriona va organitzar una passejada per la jueria de Sagunt a càrrec de Manolo Civera, el president del CECM i gran estudiós de la història saguntina.

X