L’Associació Cultural La Pebrella s’incorpora a la Federació

L’Associació Cultural La Pebrella s’incorpora a la Federació
16/10/2020 cdmon

Aquests proppassat setembre, l’Associació Cultural La Pebrella es va adherir a la Federació d’Instituts d’Estudis del PV.

Aquesta entitat de Canals (la Costera) es va constituir el 1987 amb el propòsit principal del foment del valencià. Entre el 1993 i el 1996, aproximadament, l’entitat va patir una aturada, però prompte es reprengué l’activitat, tot encetant una nova etapa. Entre l’activitat que ha desenvolupat l’Associació Cultural La Pebrella hi ha la presentació de llibres, els actes culturals diversos com lectures de poesia, la celebració de la Festa Estellés, etc. Així mateix, han organitzat les jornades Festa i Patrimoni Cultural al voltant de la festa de Sant Antoni, i el III Congrés d’Estudis sobre la festa de Sant Antoni Abat al País Valencià, les Illes i el Principat de Catalunya. Fruit d’aquestes trobades, l’entitat ha publicat les treballs i les aportacions que s’hi presentaren.

Les preocupacions de l’entitat en els darrers anys s’han dirigit especialment a la recuperació del patrimoni històric-artístic-cultural de la Vila.

Des de la Federació d’Instituts d’Estudis del PV ens congratulem per la incorporació d’una entitat amb una trajectòria tan destacada.

X