L’Associació d’Estudis Fallers s’incorpora a la Federació

L’Associació d’Estudis Fallers s’incorpora a la Federació
28/04/2021 cdmon

Aquest mes d’abril, l’Associació d’Estudis Fallers s’ha incorporat a la Federació d’Instituts d’Estudis del PV. D’aquesta manera, ja són trenta-quatre les entitats que s’agrupen al voltant de la Federació, que territorialment abasten tot el PV i que temàticament també s’especialitzen en àmbits culturals patrimonials concrets.

En aquest cas, l’Associació d’Estudis Fallers es va crear l’any 1990 amb l’objectiu de desenvolupar i prestigiar científicament els estudis fallers, i, alhora, ajudar a reconstruir els maltrets ponts entre món faller i món acadèmic.

Entre les activitat que desenvolupa, hi ha la publicació de la Revista d’Estudis Fallers i de diversos llibres monogràfics. També ha impulsat exposicions i altres projectes en col·laboració amb les universitats, el món faller o les institucions públiques. Des del 2004, convoca el premi Enric Soler i Godes al millor article de llibret de falla. El premi porta el nom de qui fou el primer president de l’Associació, reputat escriptor i pedagog valencià.

En 2016 ADEF va ser reconeguda per la UNESCO com a entitat consultora no governamental en matèria de patrimoni immaterial, amb motiu de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Podeu comprovar l’abast de la seua feina a la pàgina web: http://www.estudisfallers.org/

Benvinguts i benvingudes!

X