Primera edició del concurs internacional de construcció amb Pedra Seca a Borriol (la Plana Alta)

Primera edició del concurs internacional de construcció amb Pedra Seca a Borriol (la Plana Alta)
02/09/2019 cdmon

Els propers dies 5 i 6 d’octubre tindrà lloc a Borriol (la Plana Alta) el I Concurs internacional amb Pedra Seca, organitzat per l’Associació Cultural Amics del Patrimoni.  El concurs s’emmarca dins de les II Jornades de la Pedra Seca i vol contribuir a posar en valor aquesta tècnica constructiva que, recentment, ha estat reconeguda per la UNESCO.

La inscripció per al concurs està oberta fins el 15 de setembre i s’ha de fer en grups d’un màxim de 5 persones. Tot i que és un concurs i hi haurà guanyadors, l’organització ha remarcat que la competitivitat que es busca és sana i estimulant. Per trobar tota la informació del concurs, podeu consultar la pàgina de l’Associació d’Amics del Patrimoni de Borriol.

Un dels objectius del concurs és situar Borriol com a referent de la preservació de la tècnica constructiva de pedra seca. I és que la localitat de Borriol té una gran tradició en aquesta tècnica, gràcies, entre altres coses, a l’existència de pedreres des de l’antiguitat i al renom dels seus “arregladors de pedra”. No només el paisatge i la pervivència d’aquest ofici testimonien aquesta tradició, sinó que també hi ha dites populars, que encara es poden escoltar als pobles veïns, que en fan referència, com aquella que assegura que “quan Colom arribà a Amèrica, ja hi havia borriolencs fent paret”.

X